Ik ben een Syntess gebruiker en wil Bizcuit gebruiken

Bizcuit en Syntess werken met elkaar samen, zo is jouw boekhouding in Syntess up to date!

Door Bizcuit en Syntess aan elkaar te koppelen gaat de boekhouding een stuk makkelijker en efficiënter! Je hebt straks een automatische bankenkoppeling in de boekhouding hiermee:

  • Ben je altijd up to date met de laatste transacties in de boekhouding
  • Kun je snel en eenvoudig facturen en salarisbatches uitbetalen
  • Stuur je facturen en bonnetjes eenvoudig de boekhouding in
  • Heb je altijd een actueel zicht op je cashpositie

Welke stappen voer je uit?

  1. Account registreren
  2. Bankrekening(en) beheren
  3. Inschakelen bankenkoppeling in Syntess

Account registreren

Voor je Bizcuit en Syntess kunt koppelen heb je in Syntess de Bizcuit module nodig, deze module kan je opvragen bij je Syntess consultant. Zodra je deze module hebt krijg je vanuit het 'Overige' menu bij 'Bankafschriften' de optie om het Bizcuit beheer te openen.

Open je Bizcuit beheerscherm, hier krijg je de optie om in te loggen bij Bizcuit:

Syntess Start

In Bizcuit vragen we welk emailadres je wilt gebruiken voor je Bizcuit account, vul in het onderstaande scherm je emailadres in. We vragen je om je emailadres te verifiëren via een verificatiecode die we naar dit emailadres sturen:

Na het verifiëren van je emailadres stel je een pincode in, met deze pincode kun je voortaan inloggen bij Bizcuit op dit toestel. Als afsluitende stap vragen we je om je gegevens in te vullen, we vragen hierbij om je voor en achternaam en namens welk bedrijf je de koppeling wilt leggen. Na het invullen van de gegevens gaan we verder met het koppelen van je bankrekeningen.

Bankrekening(en) beheren

Na het afronden van deze stappen is Bizcuit klaar voor gebruik. Vanuit Syntess kun je vanuit het Bizcuit beheer scherm rekeningen toevoegen die je in Bizcuit met de bank wilt koppelen. 

In Syntess zelf zie je via het beheer van je Bizcuit koppeling het volgende als je nog geen administratie hebt:

Syntess geen administratie

Als je wel een administratie hebt kun je er hier 1 toevoegen, deze administratie wordt ook in Bizcuit aangemaakt.

Syntess administratie toevoegen

In je administraties in Syntess voeg je de bankrekeningen toe via de knop 'Bankrekening toevoegen' Syntess maakt deze rekening dan aan in Bizcuit zodat je deze rekening met de bank kunt koppelen:

Syntess bankrekening toevoegenSyntess bankrekening toevoegen 2

De bankrekeningen staan nu al klaar in Bizcuit, ze moeten alleen nog met de bank worden verbonden. In Bizcuit staat de aanbeveling klaar boven in het scherm, druk hier op 'Bankrekening koppelen'. 

Minox startscreen-1

 

Bij het koppelen van de eerste rekening willen we eerst je identiteit verifiëren, we gebruiken hiervoor iDIN. Met iDIN vragen we je naam en geboortedatum op bij de bank, hiervoor gebruik je een privérekening. 

image-png-Dec-08-2021-01-40-37-10-PM

Invullen bedrijfsgegevens

In Bizcuit bevestig je bij welk bedrijf je bankrekening hoort, mocht het voorgestelde Kamer van Koophandel nummer niet correct zijn dan kun je dit hier corrigeren. Klik vervolgens op 'Bevestigen'.
Tenaamstelling

Voor bedrijven geef je een UBO-verklaring op (verplichting vanuit WWFT), waarin je alle belanghebbenden benoemt met een eigendom en/of stemrecht van meer dan 25%.

Voor alle belanghebbenden (UBO) vul je de namen, geboortedatum, geboorte land en het huidige land waarin de UBO woonachtig is in. Klik eventueel op de knop 'Uiteindelijk belanghebbende (UBO) toevoegen' tot je alle UBO's hebt ingevuld. Als je alle UBO's hebt ingevuld klik je b0venaan de pagina op 'Bevestigen'.

Als de belanghebbenden wijzigen dan pas je dit later eenvoudig aan.

Geef tenslotte aan bij welke Bizcuit administratie de bankrekening hoort. Via je instellingen kies je in het tabje 'Bankrekeningen' een bankrekening, in de instellingen selecteer je in welke administratie deze rekening hoort.Rekeninginstellingen

Na acceptatie door het customer due diligence team (uiterlijk binnen 2 werkdagen) kun je alle functies van de bankenkoppeling gebruiken. Nu wordt:

  • Rekeninginformatie uitgewisseld tussen de bank en Bizcuit
  • Kun je betalingen uitvoeren vanuit Bizcuit

Inschakelen bankenkoppeling in Syntess

Zodra een rekening is gekoppeld met Syntess is het mogelijk om de datum in te stellen vanaf wanneer je wilt dat de transacties worden opgehaald. Bij de meeste banken haalt Bizcuit minstens een jaar geschiedenis op.

In het Bizcuit beheer scherm stel je met het klokje per rekening in vanaf welke datum je wilt ophalen. Let er hierbij op dat Bizcuit alles zal ophalen van die dag, haal daarom alles op tot en met een datum en laat de koppeling starten op de dag hierna.

Syntess voorbeeld

Zodra je alle rekeningen hebt ingesteld is de laatste stap het inschakelen van de koppeling. Druk onderin op de knop 'starten' om de koppeling op te starten. Hier kan je kiezen hoe laat je op elke dag wilt ophalen maar ook hoe vaak je de transacties wilt ophalen per dag.

Let er hierbij op dat elke keer dat de transacties worden opgehaald Syntess een nieuwe regel maakt in de bankafschriften. De meest gekozen frequentie is 1 maal per dag, maar 2 of 4 maal per dag worden ook vaak gekozen.