Hoe koppel ik Bizcuit en Yuki?

In Yuki wil je graag je banktransacties ontvangen, via Bizcuit kan dit! Maar hoe koppel je beide programma's aan elkaar?

Je doet je Boekhouding bij Yuki en wil je transacties hier graag binnen krijgen, Bizcuit biedt een uitkomst, zelfs voor de banken waar Yuki niet mee kan koppelen.

Voor je de transacties vanuit Bizcuit naar Yuki kan sturen hebben we een paar zaken nodig in Bizcuit, zo heb je uiteraard een account nodig bij Bizcuit en moet(en) de rekening(en) gekoppeld zijn.

Mocht je nog een account moeten aanmaken dan kun je deze stappen volgen: Hoe maak ik een Bizcuit account?
Mocht je (ook) nog je rekeningen moeten koppelen kun je deze stappen volgen: Hoe koppel ik mijn eerste rekening? Of als het om een extra rekening gaat: Hoe voeg ik een rekening toe?

AppsOm je Bizcuit account met Yuki te koppelen zijn er een paar eenvoudige stappen in Bizcuit om te volgen. Vanuit je overzicht in Bizcuit klik je op Apps en selecteert hier de Yuki app.

Klik op de app om de app te openen en je komt op het scherm waar je aangeeft waar je de Yuki app precies toegang toe wilt geven. (Deze toestemming kan je later uiteraard altijd wijzigen):

Geef je toestemming voor wat je met de Yuki app wilt delen en selecteer toestaan en op het volgende scherm klik je op verbinding maken.

Bij het maken van de verbinding checken we eerst of er al een bestaande verbinding is, als deze verbinding er nog niet is zie je het volgende scherm. Klik hier op "verbind je Yuki account", nu wordt je naar Yuki gestuurd om in je Yuki omgeving toestemming te geven voor deze koppeling.

We verbinden met je Yuki account op basis van een API sleutel, dat klinkt ingewikkeld maar dat is het gelukkig helemaal niet. Open Yuki in een ander tabblad en selecteer hier de optie instellingen, vervolgens integraties en kies aansluitend voor Webservices. Hier heb je de optie om op een plusje te drukken, dit maakt een nieuwe sleutel aan waar we zo toegang mee zullen krijgen.

Na op het plusje gedrukt te hebben krijg je de optie om je sleutel aan te maken en te bewaren. Deze sleutel kopieer je en plak je bij Bizcuit in het veld waar we vergbinding maken.

Zodra je verbinding hebt gemaakt in Bizcuit met Yuki geven we je de optie om aan te geven welke Bizcuit administratie gelinkt moet worden met welke Yuki administratie. Niet elke Bizcuit administratie hoeft te worden gekoppeld, dit kan je later uiteraard wijzigen via de app instellingen.

Als je een administratie hebt geselecteerd waar een bankrekening in zit krijg je hier de optie om deze rekening te selecteren. Met dit vinkje geef je toestemming om je banktransacties af te leveren in de gekoppelde Yuki administratie.

Zie je hier geen rekeningen, zorg er dan voor dat de Yuki app toestemming heeft voor deze rekening maar ook voor de administratie waar de rekening inzit. Koppel je rekening aan je administratie om te zorgen dat de toestemming volledig werkt.

na het voltooien van deze stappen klik je op "Installeer koppeling" en je koppeling wordt geïnstalleerd. Vanaf dit moment worden je transacties met Yuki gedeeld en kun je in Bizcuit je openstaande posten uit Yuki inzien en betalen.