1. Support
  2. Van start met Bizcuit

Hoe maak ik een Bizcuit administratie?

In dit artikel bespreken we hoe je een administratie kan maken in Bizcuit en wat het precies is.

In Bizcuit werken we met administraties, je administratie is eigenlijk een grote verzamelbak op naam van een bedrijf. In deze verzamelbak verzamelen we alle transacties, documenten, betalingen en koppelingen die hierbij horen.

Je kan een administratie aanmaken in Bizcuit via je instellingen, hier kies je via het tabje Administraties voor de optie "Administratie aanmaken".

Om een administratie aan te maken hebben we enkele gegevens nodig:

Allereerst vragen we je een naam in te vullen van de administratie, veelal wordt hier de bedrijfsnaam gekozen om het herkenbaar te houden. Het kamer van koophandel nummer kan ook worden ingevuld, dan halen we de naam automatisch op.

De andere 2 regels die we nodig hebben zijn een Inkomend emailadres en een Uitgaand emailadres, deze emailadressen gebruiken we om je ingezonden/gescande facturen te ontvangen en door te sturen naar het juiste adres.

Het Inkomend e-mailadres is een adres wat je zelf mag aanmaken, wij hangen er automatisch een @docs.bizcuit.nl domein aan. Alle emailadressen zijn mogelijk mits ze uniek zijn in onze database. Dit is het emailadres wat je kan gebruiken om een factuur naartoe te sturen, Bizcuit zal vervolgens de gegevens uit je factuur herkennen en het document klaar zetten ter goedkeuring in je documenten sectie.

Na het goedkeuren van het document sturen we je factuur + herkenningsgegevens door naar je uitgaande emailadres, hier kan je bijvoorbeeld het emailadres van je boekhoudpakket invullen, zo komt de factuur daar direct binnen en kan je de factuur in 1 keer boeken op basis van het voorstel!