Hoe moet ik autoriseren?

Autoriseren is een handeling die steeds terugkeert, in dit artikel leggen we je uit hoe je deze actie uitvoert en hoe je kunt controleren of het gelukt is.

Elke 90 dagen zal de autorisatie verlopen van je PSD2 koppeling, om te zorgen dat je verbinding niet verbreekt kunnen we de verbinding op elk moment vernieuwen met 90 dagen. Mocht je te laat zijn, wees dan niet bang! We kunnen minstens 90 dagen transactiehistorie ophalen bij de bank en frequent kunnen we zelfs meer ophalen als je hiervoor toestemming geeft.

Waarom moet je eigenlijk autoriseren? Lees het hier.

Je krijgt van Bizcuit een waarschuwing als je autorisatie nog 14 dagen geldig is, aansluitend een mailtje wanneer het nog 7 dagen geldig is en een mail wanneer het is verlopen. Als je wilt gaan autoriseren kun je deze stappen volgen:

• Klik op de link om te autoriseren uit de mail of ga zelf naar Bizcuit en log hier in.
    • Je logt bij Bizcuit in met je pincode, maar soms herkennen we je apparaat niet meer omdat het lang geleden is of er is iets veranderd aan je systeem. In deze gevallen vragen we je eerst om jezelf te identificeren met iDIN. Let op dat de Bizcuit eigenaar zich hier met de privérekening identificeert.
  • Zodra je in Bizcuit bent aangekomen, dus na het invoeren van je pincode, krijg je de optie om te gaan autoriseren. Als je niet vanuit de mail komt kun je de aanbeveling volgen in je overzicht of zelf naar de bankrekening navigeren via je instellingen > bankrekening en hier de bankrekening te selecteren. Hier klik je op: "Autorisatie vernieuwen"

Zodra we de autorisatie gaan vernieuwen moeten we opnieuw toestemming geven om de gegevens weer te delen met Bizcuit:

Geef de juiste toestemmingen en klik hier weer op koppelen, we gaan nu deze toestemmingen aanvragen bij de bank. Hiervoor moet je inloggen bij de bank met de pas die hoort bij de rekening die je wilt autoriseren, bij een zakelijke rekening gebruiken we dus de zakelijke pas.

Krijg je geen mogelijkheid om in te loggen bij de bank omdat je al bent ingelogd met een rekening, kies er dan voor om in een ander tabblad van je browser even naar de website van de bank te navigeren en hier expliciet uit te loggen. Keer nu terug in Bizcuit en druk weer op koppelen, je zou nu wel de mogelijkheid moeten krijgen om in te loggen met de juiste pas/account.

In dit voorbeeld laten we zien hoe de stap er uit ziet bij de Rabobank, maar bij jouw bank kan het er natuurlijk net iets anders uit zien. De essentie is gelukkig hetzelfde, je selecteert de rekeningen die je wilt autoriseren en geeft toegang tot je saldo, rekeninginformatie en indien van toepassing ook de mogelijkheid voor betaalinitiatie.

Na het bevestigen keer je terug in Bizcuit, je autorisatie is gelukt! Je kan ten alle tijde autoriseren, hiermee verleng je de termijn weer met 90 dagen. Je kan ook altijd je actuele autorisatiestatus zien in de instellingen van je bankrekeningen.

Als je meerdere rekeningen in dezelfde overeenkomst (bij de bank) los van elkaar wilt autoriseren, zorg er dan voor dat je ten alle tijde alle rekeningen aan vinkt die je in Bizcuit gekoppeld wilt hebben. De bank kan maar 1 autorisatie status onthouden en overschrijft de vorige. Als je hier dus 1 rekening de 1e keer wel aan vinkt maar de 2e keer niet, dan verbreek je de verbinding.