1. Support
  2. Facturen & bonnetjes

Hoe voeg ik een factuur/document toe?

In dit artikel leggen we uit op welke manieren je een factuur kan toevoegen in Bizcuit.

Er zijn verschillende manieren om je factuur in Bizcuit te krijgen, je kan je factuur inscannen, opsturen of uploaden. Hier leggen we per mogelijkheid uit hoe je het voor elkaar kunt krijgen.

Inscannen

Op je mobiel in de Bizcuit App of op je computer via een webcam heb je de mogelijkheid om een foto te maken van je factuur. Deze foto maak je vanuit Bizcuit en je document wordt geüpload en de gegevens worden herkend, hoe makkelijk is dat?

In Bizcuit vindt je de knop met de camera, de eerste keer vraagt Bizcuit om toestemming om jcamera te mogen gebruiken. Als je hier toestemming voor geeft kan Bizcuit je camera gebruiken om je factuur te fotograferen.

Zodra je hier op klikt en we mogen je camera gebruiken zal je camera openen. Op je mobiel hebben we speciale software die automatisch probeert om je factuur te omlijnen om de best mogelijke afbeelding hiervan te krijgen.

Met de knoppen onderin heb je de keuze je camera te draaien, de foto te maken en de foto goed te keuren zodra je deze hebt gemaakt. Je kan ook meerdere foto's achter elkaar maken van verschillende facturen, we kunnen deze facturen in de volgende stap samenvoegen.

Door op de factuur te klikken kan je de factuur koppelen aan andere facturen om er zo 1 factuur van te maken. Hierboven bestaat factuur 1 uit 2 pagina's en factuur 2 uit 1 pagina. Zodra je op insturen drukt worden de documenten ingezonden naar Bizcuit om te herkennen. Vanaf het herkennen kan je de documenten goedkeuren en/of toewijzen aan de juiste administratie voor zover dit niet automatisch gaat.

Uploaden

In Bizcuit heb je een menu genaamd documenten, te bereiken via de zij-balk (computer) of de balk onderin (mobiel). via deze knop kom je uit bij alle documenten die je hebt ingeladen in Bizcuit. Hier vindt je ook de optie die we nu bespreken: het uploaden van een factuur of facturen.

Vanuit documenten kan je kiezen voor het welbekende paperclip symbool, hiermee kan je 1 of meerdere facturen tegelijk uploaden in Bizcuit. Selecteer je factuur (of facturen) en ze zullen automatisch worden geüpload in Bizcuit, klaar om direct te betalen met een betaalopdracht of klaar om alleen maar verzonden te worden naar het boekhoudpakket.

Mailen

Nog een optie om je facturen in Bizcuit te krijgen is door de facturen simpelweg te mailen naar je administratie. Ontvang je een factuur per mail, stuur het zelf automatisch door of laat het automatisch doorsturen door je mailprogramma naar het inkomende emailadres van je Bizcuit administratie.

Lees hier hoe je een administratie in kan stellen.

Je zal los een bericht ontvangen op je eigen mailadres wanneer er documenten klaar staan om goed te keuren. Via je @docs.Bizcuit.nl emailadres kan je dus alle facturen eenvoudig ontvangen en verwerken!