Hoe voer ik betalingen uit in vreemde valuta?

Via Bizcuit is het mogelijk om betalingen uit te voeren in een andere valuta dan de Euro. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Vanaf maart 2024 is het mogelijk om betalingen in vreemde valuta uit te voeren via Bizcuit! Deze betalingen kunnen op diverse manieren worden gedaan via Bizcuit. In dit artikel zullen we uitleggen welke banken momenteel deze functie ondersteunen en welke stappen gebruikers doen.

Welke banken ondersteunen betalingen in vreemde valuta?

Niet elke bank ondersteund een betaling in vreemde valuta via de koppeling met Bizcuit, er is ook verschil tussen het type betaling dat ze ondersteunen. In onderstaande tabel laten we zien welke bank wat voor type betaling ondersteund:

Bank Batch betalingen Losse betalingen
Rabobank Ja Ja
ING Nee Ja
ABN Nee Ja

Hoe voer ik als gebruiker een betaling in vreemde valuta uit?

Als Bizcuit gebruiker is er voor een betaling in vreemde valuta eigenlijk niets anders dan bij een betaling in euro's. De betaling maak je of zelf in Bizcuit aan (Hoe maak ik een betaling aan?) of de betaling wordt aangemaakt door je gekoppelde boekhoudpakket.

Betalingen moeten worden gedaan in de valuta van de bankrekening. Dus, een rekening in euro's kan alleen in euro's betalen en een rekening in dollars kan alleen in dollars betalen.