Ik moet steeds autoriseren

Autorisatie moet elke 90 dagen, dat is een wettelijke verplichting. Maar vaker dan die 90 dagen een melding krijgen, dan gaat er iets fout.

Het autoriseren van je bankrekening is eigenlijk niets anders dan verbinding maken met de bank, de bank geeft dan toegang voor 90 dagen, hierna stopt de bank de verbinding. 

Zodra je autorisatie dreigt te verlopen (14 en 7 dagen van tevoren) of zodra je autorisatie is verlopen stuurt Bizcuit je automatisch een mail met deze informatie. Als je deze meldingen dagelijks krijgt of wekelijks dan gaat er waarschijnlijk iets fout met autoriseren. Hier bespreken we de meest voorkomende problemen.

Gekoppeld op verschillende momenten

Je hebt je Bizcuit account aangemaakt, en later heb je nog wat extra rekeningen gekoppeld. Heel handig want zo krijg je alle informatie van alle banken op 1 plek en kun je het direct doorsturen naar de boekhouding. Maar je wilt eigenlijk dat je alle autorisaties op hetzelfde moment kunt doen, kan dat?

Dat kan zeker! Je kunt je autorisatie op elk willekeurig moment vernieuwen, op dat moment is de toegang weer geldig voor 90 dagen. Als je alle rekeningen in je Bizcuit account dus op hetzelfde moment autoriseert, dan verlopen ze ook op hetzelfde moment.

Je hoeft niet te wachten tot je autorisatie verloopt, ga je bijvoorbeeld op vakantie en verloopt de autorisatie mogelijk in je vakantie? Autoriseer dan gewoon direct even, je autorisatie is weer 90 dagen geldig en je kan met een gerust hart op vakantie.

Meerdere rekeningen op 1 bankovereenkomst.

Je hebt meerdere rekeningen bij de bank die allemaal verschijnen zodra wij je naar de bank sturen om te autoriseren. In deze situatie kan je in een autorisatie cirkel komen waardoor je elke dag moet autoriseren. Dat wil je uiteraard niet, maar hoe voorkomen we dit?

De oplossing is heel simpel, autoriseer alle rekeningen van je overeenkomst tegelijkertijd. De reden waarom het niet los van elkaar kan is vrij technisch, maar simpel gezegd kan de bank niet meer dan 1 autorisatieopdracht onthouden tegelijk.

Als jij Rekening A en B hebt bij de bank en je hebt rekening A succesvol gekoppeld dan ben je al goed bezig. Maar nu wil je rekening B ook koppelen, je start hiermee en selecteert bij de bank alleen rekening B, want rekening A werkt al. Dit zou zo'n cirkel veroorzaken, want dit gebeurt er bij de bank:

Rekening A is gekoppeld met de Bank.
Bank: Rekening A heeft autorisatie en wordt gedeeld, Rekening B niet.
Rekening B wordt gekoppeld, Autorisatie voor B wordt aangevinkt, Rekening A niet.
Bank: Rekening A heeft geen autorisatie gekregen en wordt afgesloten, Rekening B is geautoriseerd en wordt gedeeld.
Rekening A werkt niet meer, Rekening B werkt.

In bovenstaande situatie vragen we je automatisch of je Rekening A wilt autoriseren, de rekening werkt namelijk niet meer. Maar als je bij het autoriseren niet ook rekening B aan zou vinken, dan wordt rekening B weer stopgezet en begint het verhaal weer van voor af aan.