Wat is een Rabobank premium koppeling?

De Rabobank biedt niet alleen een PSD2 koppeling aan, maar ook een Rabobank premium koppeling. Wat is het verschil?

Je wilt je rekeningen van de Rabobank koppelen en je wilt ook je spaarrekening koppelen, met PSD2 kan dit helaas niet maar met een Rabobank premium koppeling gelukkig wel. Maar wat is het precies en wat zijn de voor en nadelen?

Bij het aanmaken van een Rabobank koppeling heb je de keuze voor een normale Rabobank rekening en een Rabobank premium rekening. Een Rabobank premium koppeling is een koppeling waarbij jij een volmacht aanvraagt voor Bizcuit, dit doe je door je voorkeuren naar Support@Bizcuit.nl te sturen. Bij het aanmaken van de rekening in Bizcuit kun je bij de premium koppeling de instructies inzien.

Op basis van deze gegevens gaan we een volmacht opvragen bij de bank die we na ondertekening van beide partijen (jij als klant en Bizcuit als ontvanger) indienen bij de bank ter verwerking.

Wat is precies het verschil?

Het grootste verschil tussen een volmacht koppeling zoals de Premium koppeling en een normale koppeling (PSD2) is de autorisatie stap. Bij een volmacht geef je toestemming tot jij als gebruiker het zelf weer intrekt en hoef je dus nooit opnieuw toestemming te geven. (Bij PSD2 is dit elke 180 dagen).

Voordelen:

  • Je hoeft niet te autoriseren.
  • Je kunt de koppeling aanvragen voor alle rekeningen bij de bank (Courant, spaar, G- rekeningen)
  • Je kunt betalingen vanuit Bizcuit uitvoeren met je Bizcuit pincode. 

Nadelen:

  • Er geldt voor de premium koppeling een maandelijkse meerprijs a 7,95 ex BTW per koppeling.
  • De opstarttermijn is langer dan bij een PSD2 rekening. We zijn hiervoor afhankelijk van de handelingssnelheid bij de Bank.