Wat is iDIN?

Bij Bizcuit maken we gebruik van iDIN, hier leggen we uit wat deze dienst inhoudt en waarom we het gebruiken.

Je wilt gebruikmaken van Bizcuit en plotseling vragen we je om in te loggen bij iDIN, jij wilt natuurlijk graag meer weten voor je hier in gaat loggen met je bankgegevens.

We zijn bij Bizcuit verplicht om de persoon achter de Bizcuit account te identificeren, dit is een verplichting die we hebben vanuit onze vergunningsvoorwaarden. Om je te identificeren maken we gebruik van iDIN, een dienst waar we aan de bank vragen om je identiteit aan ons door te geven. 

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen identificeren. Voor meer over iDIN kijk op idin.nl.

Met iDIN proberen we je te identificeren met behulp van de bank. Je kan alleen inloggen bij iDIN met je privé bankrekening, we willen immers weten wie jij als persoon bent.

Als je wilt zien wat iDIN precies doorgeeft kan je dit eenvoudig zien in het scherm van de bank, de bank geeft precies aan welke gegevens gedeeld worden. Als je dit liever eerst wilt testen kan dit uiteraard ook bij iDIN zelf, ga dan naar demo.idin.nl.

Voor meer informatie over wie zich precies moet identificeren om goed gebruik te maken van je Bizcuit account kan je hier meer lezen.